درحالی که پیشبینیها حاکی از احتمال سیلابی شدن مناطق جنوبی استان سیستانوبلوچستان در محدوده بالادست سد کهیر است، این سد با مخزن ۳۴۳ میلیون مترمکعبی، آماده مهار سیلابهای احتمالی است.
این سد مهم با هدف اصلی تأمین آب شرب و کشاورزی روستاها و اراضی پایین دست و همچنین تأمین آب منطقه مکران در اردیبهشت ماه امسال با حضور رئیسجمهور آبگیری شد.
سد کهیر در منطقهای واقع شده که با وجود خشک بودن، سیلابهای ناگهانی و مقطعی در آن منطقه شکل میگیرد و تاکنون این سیلابها علاوه بر خرابیهای مسیر، بدون مهار به آبهای آزاد سرازیر میشد، اما از زمان آبگیری سد کهیر، خطر سیلابها به فرصت ذخیرهسازی آب و استفاده از این منابع آب شیرین برای مردم جنوب سیستانوبلوچستان تبدیل شده است.
سد کهیر از ابتدای آبگیری تا امروز بالغ بر 45 میلیون مترمکعب ورودی آب داشته و هماکنون 35 میلیون مترمکعب ذخیره آب دارد. در واقع در صورت عدم وجود سد کهیر، 45 میلیون مترمکعب آب شیرین در 7 ماه گذشته، بدون مهار به آبهای آزاد سرازیر میشد و امکان مدیریت خروجی آب به پاییندست به میزان 10 میلیون مترمکعب و ذخیرهسازی 35 میلیون مترمکعب دیگر برای تأمین آب روستاها و شهرهای هدف، میسر نمیشد.
فیروز قاسمزاده، سخنگوی صنعت آب در گفتوگو با خبرنگار اقتصادی خبرگزاری تسنیم از پیشبینیهای صورت گرفته در خصوص بروز سیلاب در بالادست سد کهیر در فصل بارشهای امسال خبر داد و گفت: هماکنون پرشدگی سد کهیر حدودا 10درصد است؛ این سد ظرفیت حدود 340 میلیون مترمکعب ذخیره آب دارد که با پیشبینیهای صورت گرفته ناشی از بروز سیلاب در این منطقه، با وجود سد کهیر نگران پاییندست آن نیستیم، چرا که مخزن این سد آمادگی خوبی برای مهار سیلابها دارد.
انتهای پیام/