بیماری پارکینسون چیست؟

به گزارش صدآنلاین به نقل از مدیکال نیوز، محققان الگوریتمی برای پیش‌بینی بیماری پارکینسون از نمونه‌های گفتاری کوتاه ساختند. این مدل قادر به پیش بینی ۸۰-۹۰ درصد موارد بیماری پارکینسون است.

آنها اکنون در حال توسعه الگوریتم خود به عنوان یک برنامه برای کمک به شناسایی افراد در معرض خطر این بیماری هستند.

بیماری پارکینسون بعد از بیماری آلزایمر دومین بیماری تخریب کننده عصبی شایع است. سالانه بیش از ۱۰ میلیون نفر در سراسر جهان به این بیماری تشخیص داده می‌شوند.

مکانیسم‌های اساسی پارکینسون هنوز به طور کامل شناخته نشده اند. قبل از آشکارشدن بیماری پارکینسون علائم غیراختصاصی وجود دارد که چندین دهه طول می‌کشد، از جمله یبوست، بی تفاوتی و خواب آلودگی در طول روز. علائم حرکتی، از جمله لرزش، و سرگیجه، در اواخر دوره تخریب عصبی ظاهر می‌شوند.

در حال حاضر، تشخیص بیماری پارکینسون در اواخر فرآیند عصبی رخ می‌دهد. شناسایی زودهنگام علائم می‌تواند امکان مداخله زودهنگام و در نتیجه کیفیت زندگی طولانی‌تر را فراهم کند.

تجزیه و تحلیل صوتی گفتار در بیماری پارکینسون در سال‌های اخیر به عنوان یک نشانگر زیستی تشخیصی بالقوه مورد توجه علمی رو به رشدی قرار گرفته است. مطالعات نشان داده است که افراد مبتلا به بیماری پارکینسون اوایل انواع مختلفی از نقایص گفتاری را دارند.

درک بیشتر اینکه چگونه پارکینسون بر صدا تأثیر می‌گذارد می‌تواند منجر به توسعه روش‌های غربالگری شود که می‌تواند بین صدای بیماران مبتلا به پارکینسون و افراد سالم تمایز قائل شود.

به تازگی، محققان یک روش غربالگری خودکار ایجاد کرده اند که می‌تواند صدای بیماران مبتلا به پارکینسون و افراد سالم را تشخیص دهد.

محققان دریافتند مدل آنها می‌تواند ۸۰ تا ۹۰ درصد از صداهای افراد مبتلا به پارکینسون را پیش بینی کند.

«ریتیس ماسکلیوناس»، سرپرست تیم تحقیق از دانشگاه فناوری کاوناس لیتوانی، می‌گوید: «طبق تحقیقات، درصد زیادی از افراد مبتلا به بیماری پارکینسون دارای اختلالات گفتاری و صوتی مانند صدای نرم، یکنواخت، تنفسی و خشن و همچنین تلفظ نامطمئن هستند. شنیدن یا تشخیص این موضوع در مراحل اولیه بیماری ممکن است دشوار باشد زیرا برای گوش ما عادی به نظر می‌رسد، اما این چیزی است که رویکرد ما در سیگنال به دنبال آن است.»

به گفته محققان، اختلال عملکرد گفتار و صدا در بیماران پارکینسون بسیار شایع است و احتمالاً به دلیل تخریب ساختارهای مختلف در سراسر مغز و ساقه مغز ایجاد می‌شود. این مسئله منجر به بروز مشکلاتی در فعال کردن مناسب ماهیچه‌های گلو می‌شود.

محققان امیدوارند یافته‌های خود را در یک اپلیکیشن توسعه دهند تا به مردم کمک کند تا بفهمند که آیا در معرض خطر ابتلاء به پارکینسون هستند یا خیر.

همچنین ببینید

سوت کشیدن گوش نشانه این بیماری است

اقتصادنیوز :وز وز یا سوت کشیدن گوش مشکلی است که اگر به طور مداوم تکرار شود نگران کننده است و نشان دهنده وجود بیماری در بدن می باشد.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *