فقط در یک حکمرانی پیشرفته است که می‌توان انتقاد اصولی یک رئیس قوه صاحب کارنامه را از حاکم اجرائیات کشور یعنی دولت شنید و البته انتظار داشت که دولت نیز تحمل شنیدن این انتقاد را داشته باشد.

چرا قالیباف به انتقاد از گرانی برآمد؟!/ دفاع از معیشت مردم بدون تنزّه‌طلبی

فقط در یک حکمرانی پیشرفته است که می‌توان انتقاد اصولی یک رئیس قوه صاحب کارنامه را از حاکم اجرائیات کشور یعنی دولت شنید و البته انتظار داشت که دولت نیز تحمل شنیدن این انتقاد را داشته باشد.

سرویس سیاست مشرق _ محمدباقر قالیباف، رئیس مجلس شورای اسلامی اخیراً طی سخنانی در مراسم گرامیداشت روز کتاب گفته است: امروز خانواده‌ها با دو شیفت کار –حتی- برای نیازهای معیشتی و مسکن در چالش‌اند.[1] قالیباف پیش از این هم گفته بود: مردم دیگر بیش از این توان گرفتن وام و پرداخت اقساط را ندارند و به همین دلیل به بانک‌ها مراجعه نمی‌کنند.[2]

*صحبت‌های قالیباف و دفاع صریح او از مردم و معیشت آنها از 2 حیث واجد اهمیتی حیاتی و راهبردی است.
نخست آنکه این انتقادات صریح، انتقادات مسئولی است که به گواه اسناد و کارنامه؛ هرچه توان داشته برای دفاع از معیشت مردم به کار بسته و در ذیل مدیریت او در مجلس یازدهم شورای اسلامی مصوباتی بوقوع پیوست که علیرغم همه انتقادات اما صرفا برای دفاع از مردم محقق شدند.
مصوباتی از قبیل کالابرگ، اخذ مالیات از خانه‌های خالی، افزایش چشمگیر حقوق سربازان، رتبه‌بندی معلمان، اعطای زمین و تسهیلات به فرزندان و…
یعنی رئیس قوه مقننه که در قبال معیشت مردم صرفا وظیفه قانونگذاری داشته؛ بصورت علی‌الاثبات تکالیف خود را انجام داده و هم‌اکنون مشغول انجام بخش دیگری از تکلیف خود در قبال مردم یعنی دفاع صریح از معیشت و اقتصاد آنها از پشت تریبون است.

دومین دلیلی که اهمیت سخنان قالیباف در دفاع از معیشت مردم را آشکار می‌سازد شأن ریاست قوه مقننه است که هم‌اکنون قالیباف بر عهده دارد.
یک رئیس قوه می‌تواند با تنزّه‌طلبی و دوری‌گزیدن از انتقاداتی که صراحتا قوه مجریه و دولت را مخاطب قرار می‌دهند؛ خود را از گزند ده‌ها انتقاد و اخم و حاشیه دور نگه دارد. اما این سکه روی دیگری هم دارد!
و آن اینکه یک رئیس قوه که وظایف خود را بصورت کامل انجام داده اما اجرائیات کشور به دست او نیست؛ شجاعانه به صحنه بیاید و به دولت هشدار بدهد که معیشت مردم اسیر گرانی شده است.
دقت شود که در سیاست‌ورزی اصولی نبایستی اسیر عوامزدگی شد.
یعنی در هنگامه‌ای که قالیباف بعنوان رئیس قوه مقننه مشغول انتقاد از وضعیت گرانی‌های گسترده و بیقاعده است؛ نباید و نمی‌توان که با بی‌تفاوتی شانه بالا انداخت و از کنار این رخداد مهم به سادگی گذشت.
چه اینکه فقط در یک حکمرانی پیشرفته است که می‌توان انتقاد اصولی یک رئیس قوه صاحب کارنامه را از حاکم اجرائیات کشور یعنی دولت شنید و البته انتظار داشت که دولت نیز تحمل شنیدن این انتقاد را داشته باشد.
و گرنه برای قالیباف و سایر مسئولان جهادی و دلسوز کشور کاری نداشت که خود را جزو “هیئت حاکمه اجرائیات کشور” به حساب بیاورند و از مواهب نزدیک بودن و رأفت داشتن نسبت به قدرت اجرایی بهره‌مند باشند.
این انتقاد که البته باید انتظار داشت با تحمل و پاسخگویی دولت مواجه شود؛ صرفا به دلیل دفاع از مردم و معیشت آنها صورت گرفته است و اگر مردم از چنین رفتارهای درستی حمایت نکنند؛ جداره دفاع از معیشت آنها هر روز نازک‌تر خواهد شد.

***

1_mshrgh.ir/1546511
2_mshrgh.ir/1545556

همچنین ببینید

آخرین وضعیت تعطیلی‌ها بعد از عزای عمومی

اکوایران: خزعلی گفت در ابتدا در هیأت دولت مطرح شد که تعطیلاتی داشته باشیم، اما آقای مخبر تاکید کردند که به هیچ عنوان در دولت تعطیلی نخواهیم داشت.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *