رئیس مجلس گفت: اگر دولت قصد دارد به خانوادههای کم درآمد در این شرایط تورمی کمک کند، از طریق یارانه نقدی نباشد و در قالب کالابرگ به معیشت مردم کمک کند.
وی متذکر شد: ما در قانون بودجه سال ۱۴۰۱ با پیشنهاد دولت و موافقت مجلس شورای اسلامی، دولت را مجاز کردیم که ارز ترجیحی را حذف کند اما اگر ارز ترجیحی حذف شد، حتماً کالابرگ الکترونیکی جایگزین آن شود اما متأسفانه این اتفاق نیفتاد و اشکالاتی به وجود آمد.
قالیباف ادامه داد: نزدیک به دو دهه تورم بین ۳۰ تا ۴۰ درصد است و بر این اساس ما الان مصوب کردیم اگر دولت قصد دارد به خانوادههای کم درآمد در این شرایط تورمی کمک کند، از طریق یارانه نقدی نباشد چرا که یارانه ۳۰۰ یا ۴۰۰ تومانی مشکل مردم را حل نمیکند و در قالب کالابرگ به معیشت مردم کمک شود.
رئیس مجلس شورای اسلامی تصریح کرد: الان به حدود ۸۰ میلیون نفر یارانه نقدی میدهیم، در حالی که قانون فقط هفت دهک را مکلف کرده است. بر اساس آمار، فقط نیم دهک جامعه یارانه نمیگیرند.
قالیباف با بیان اینکه به هیچ عنوان مدنظر مجلس نیست که یارانه نقدی قطع شود، تاکید کرد: حرف مجلس شورای اسلامی این است که دولت در طول برنامه، سیاست کمک معیشتی به مردم را بر مبنای کالابرگ قرار دهد و بر اساس آزمون وسع، افراد کم درآمد جامعه شناسایی و کالابرگ الکترونیکی دریافت کنند. اگر قرار است کمک معیشتی به افراد شود، باید در قالب کالابرگ باشد نه اینکه مجدداً یارانه اضافه شود.
بر اساس مصوبه امروز مجلس، وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی موظف است با طراحی نظام تأمین اجتماعی چندلایه، مبتنی بر آزمون وسع با هدف کاهش فقر مطلق و بهبود توزیع درآمد و با شناسایی اقشار کم درآمد با رویکرد اجتماع محور نسبت به ارائه اقلام ضروری در قالب بسته معیشتی پایه به خانوارهای کم درآمد به صورت کالابرگ الکترونیکی اقدام نماید.