به گزارش صد آنلاین ، مصرف زیاد نمک باعث تغییراتی در بدن میشود
براساس رایجترین راهنماییهای رژیمی توصیه میشود که ۲.۳۰۰ میلی گرم سدیم در طول روز استفاده شود، اگر چه مصرف روزانهی متوسط ما نزدیک به حدود ۳.۴۰۰ میلی گرم سدیم تخمین زده میشود، اما مصرف نمک افزودنی ممکن است به مرور زمان منجر به اختلال جدی در سلامتی مان شود. در این باره بخش سلامت نمناک لیستی از بیشترین نشانههایی که شما ممکن است نمک زیادی در رژیم غذایی تان داشته باشید را فراهم کرده است.
۸ نشانه از مصرف بسیار زیاد نمک که بدنتان بروز میدهد
۸. خشک شدن دهان
اگر احساس میکنید دهان تان مثل چوب کبریت خشک میشود ممکن است به خاطر مصرف نمک زیاد باشد. بعد از مصرف غذاهای سرشار از سدیم، بدن سطح آب و نمک متعادل میکند؛ بنابراین برای بازگشت به حالت طبیعی به مصرف آب بیشتری نیاز است و مغز پیام تشنگی ارسال میکند و شما آب زیادی مصرف میکنید.
خشک شدن دهان از علامتهای مصرف زیاد نمک است
۷. ورم کردن از نشانههای مصرف زیاد نمک:
در انگشتهای تان کمی احساس سفتی میکنید، پاهای تان متورم شده یا اینکه صبحها چشمهایی پف کرده دارید، که اگر این گونه است شما احتمالا نمک زیادی میخورید. شرایط در زمانی که بدن شما شروع به نگه داشتن آب اضافی به علت استفاده از مقدار نمک بسیار میکند ورم نامیده میشود و بهتراست توسط یک رژیم معین و محدود درمان شود.
ممکن است بدون اینکه وزنی اضافه کنید انگشترتان برایتان تنگ شود علت این امر احتباس آب به خاطر ازدیاد نمک در بدن است. مصرف بیش از حد سدیم باعث میشود مغز دستور ترشح هورمونی را بدهد که به بدن دستور میدهد برای پیشگیری از صدمات جبران ناپذیر تا جایی که میتواند آب در خود نگه دارد.
۶. تشنگی زیاد از نشانههای مصرف زیاد نمک:
سدیم یافت شده در نمک به تعادل مایع در بدن شما کمک میکند و زمانی که شما نمک زیادی میخوردید بدن تان به آب بیشتری برای کمک به پاکسازی خارجی سیستم بدن به منظور اینکه ماهیچههای و دیگر ارگانها بتوانند به درستی کار کنند؛ نیازدارد. این یک روش تسویه برای میزان آب سدیم بدن تان است و نوشیدن آب بهترین روش برای بازگرداندن حالت عادی بدن میباشد.
به یاد داشته باشید که ننوشیدن آب کافی میتواند منجر به خارج شدن مایع از سلولهای بدنتان شود و این اتفاق ممکن است که بدن شما را بی آب کند. (موجب کم آبی بدن تان میشود).
تشنگی زیاد یکی از نشانههای مصرف زیاد نمک
۵. تغییرات در نحوه ادار کردن:
سدیم زیاد در بدن شما تغییرات جدی را در نحوه ادار کردن که میتواند به دوعلت زیر رخ دهد، بر میانگیزد:مصرف بسیار نمک در طول تمام مدت کلیههای تان را به منظور خارج کردن نمک از بدن به کار میگیرد و این ممکن است منجر به مشکلات کلیوی که معمولا ادرار را روانتر میکند که کاملا شفاف و تمیز میشود، بشود و داشتن سدیم بسیار در بدن تان نیز میتواند نتیجهی از دست دادن مایعی که اغلب منجربه بی آبی بدن میشود، باشد و زمانی که کمبود آب قابل توجهی در بدن وجود دارد خروج و دفع ادرار کاهش یافته و رنگ آن زرد خواهد شد.
۴. استخوانهای دردناک از نشانههای مصرف زیاد نمک:
مقدار نمک میتواند یک مانع بزرگ جهت بررسی یک اسکلت بندی باشد و چنانچه در سلامت نمناک اشاره کرده ایم زمانی که شما مرتبا نمک مصرف میکنید، کلیههای تان نمیتوانند آن را کاملا خارج و دفع کنند و این مورد کمبود کلسیم را به طور قابل توجهی افزایش میدهد و کمبود کلسیم کرونیک میتواند منجربه ضعیف شدن استخوانها و خرابی دندانها شود.
۳. گرفتگی عضلات از علامتهای مصرف زیاد نمک:
متعادل نگه داشتن سطح سدیم و پتاسیم برای سلامت فرد نقش بسیار حائز اهمیتی دارد، زیرا این عناصر شیمیایی مسئول انقباض عضلات هستند و اگر این تعادل را بهم بزنید و شروع به مصرف بیش از حد غذاهای پر نمک کنید احتمالا با مشکلاتی مثل گرفتگی عضلات و درد در آنها مواجه خواهید شد.

گرفتگی عضلات
نشانههایی از مصرف بسیار زیاد نمک
۲. سردردهای شدید از نشانههای وجود نمک زیاد در بدن:
مصرف مقدار سدیم میزان خون را به منظور بالاتر رفتن فضای رگهای خونی شما افزایش میدهد و این گسترش رگهای خونی منجر به فشار خون بالاتر میشود و ممکن است در نتیجه آن سردردها تشدید شوند.
۱. مشکل شناسی:
فشار خون توسط مصرف نمک بسیار زیاد اتفاق میافتد که میتواند به رگهای در مسیر مغز آسیب برساند و این امر میتواند توانایی فکر کردن به درستی را تحت تاثیر قرار دهد و تمرکز بر روی کارهای جزئی را برای تان دشوارتر کند. علاوه براین فشارخون دائمی میتواند منجربه ضعیف شدن حافظه، احساس خستگی و آهسته کردن زمان عکس العمل بشود.
چگونه میزان نمک را از روتین زندگیمان کاهش دهیم
– نان، پیتزا، ساندویچها و برگرها، گوشتهای نمک سود و یخ زده، سوپهای کنسرو شده را تا حد ممکن کاهش دهیم.
– از هر گونه غذای رستورانی از آنجایی که آنها معمولا نه تنها به خوبی نگه داری نمیشوند بلکه به خوبی در سدیم نگه داشته نمیشوند، بپرهیزیم.
– همیشه به برچسب غذا نگاهی بیاندازید و درصد سدیم را چک کنید- بهتر است که غذاهایی با ۵% یا کمتراز میزان مصرف سدیم روزانه در طول سرو غذا را انتخاب کنید.
– در عوض افزودن نمک، سعی کنید میزان مطلوبیت غذای تان را با گیاهان تازه یا خشک شده یا اسید هایی، چون آب لیمو و سرکه بهبود بخشید.